Motorna olja je najbolje naročiti preko spleta

Pri hiši imamo tri avtomobile: mojega, ženinega in še hčerinega. To pomeni, da gre tako za bencin kot tudi za vzdrževanje vseh treh avtov kar nekaj denarja, zaradi česar se trudimo biti pri tem kar se da varčni. Avtomobilov nikoli ne vozimo k uradnim oziroma pooblaščenim serviserjem (vsaj ne sedaj, ko so že vsi toliko stari, da zanje garancija ne velja več,), temveč se vselej, ko se kaj pokvari ali je potrebno servisiranje, zgolj oglasimo pri našem lokalnem mehaniku, ki smo mu zvesti že vrsto let. olje-za-motor Kljub temu, da so njegove storitve v primerjavi z uradnimi servisi veliko cenejše in ob zamenjavah avtomobilskih delov ne uporablja originalnih delov temveč »ponaredke« (sam jim pravi »generiki«, haha), pa so računi včasih kar visoki. Že servis, pri katerem je bolj kot ne treba zgolj zamenjati olje in filter ter morda še filter potniške kabine in podobno, je lahko drag. Zato sem začel razmišljati o tem, da bi lahko pravzaprav tudi olje menjal sam. Tako bi peljali avte do mehanika le še takrat, ko bi bilo treba na primer zamenjati zavore in podobno.
Na spletu sem preveril, ali je mogoče dobiti cenovno ugodna motorna olja tudi v manjših količinah, kajti vem, da jih mehaniki dobijo poceni predvsem zato, ker jih kupujejo v sodih. Sam pa kljub temu, da imamo tri avtomobile, seveda nimam kaj s celim sodom olja, pa tudi spraviti ga ne bi imel kam. Sem pa na svoje presenečenje ugotovil, da lahko vseeno dobim motorna olja zelo poceni, pa še na dom mi jih prinese kar kurir (in poštnina je brezplačna). Odločil sem se, da kar naročim in olje zamenjam sam.
motorna-olja

Ko sem pred naslednjim tehničnim pregledom k mehaniku peljal ženin avto, pri katerem je bilo nekaj težav, me je mehanik povprašal, zakaj se več nič ne oglasim. Sem začel voziti naše avtomobile drugam? Povedal sem mu, da ne, a da sem kar sam zamenjal olje. Da sem ga dobil preko spleta po ceni, ki se mi je zdela zelo ugodna. Ko sem mu povedal, kakšna je bila cena za motorna olja, je bil kar presenečen. Rekel je, da je to res zelo ugodna cena. In potem je še povprašal, kje sem naročil, češ da se bo tudi sam malo razgledal, ker se mu že nekaj časa zdi, da mu dobavitelj ne ponudi vedno najboljše cene.
Čez nekaj časa sva se srečala in je povedal, da je dejansko zamenjal dobavitelja. Sicer ne za spletno podjetje, kjer sem olje kupil jaz, temveč za nekega drugega, ravno tako ugodnega, ki je za dobavo podjetjem še boljši. No, toliko o tem – jaz pa sem že mislil, da bo moj stari mehanik užaljen, da mu nič več ne dajem dela …

Oglejmo si še kje se najdejo kvalitetni senčniki.